Baltovenaar Touzani: Kinderen stellen altijd de beste vragen

Soufiane Touzani was misschien wel de meest populaire prominent van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival. De baltovenaar trapte een balletje bij het KNVB NK 4×4 Straatvoetbal, vertelde zijn verhaal op het hoofdpodium en ging daarna met honderden jonge bezoekers op de foto.

Als straatvoetballer puur sang erkent hij het belang van de KNVB NK 4×4 Straatvoetbal. De eindronde vond zaterdag plaats tijdens VoetbalFestival. “Die finales zijn super, het is de mooiste prijs die je als straatvoetballer kunt winnen. Supervet om een balletje mee te mogen trappen.”

Tijdens VoetbalFestival werd er waar je keek gevoetbald, tot goedkeuring van Touzani. “Bewegen is een basis voor kinderen. Het is niet het enige dat belangrijk is, het gaat om goede verhoudingen. Goede voeding, goed rusten en goed bewegen.”

Ook kreeg hij enkele goede vragen voor zijn voeten geworpen tijdens een sessie op het hoofdpodium. “Het geldt eigenlijk voor alle journalisten, presentatoren en interviewers inclusief ikzelf: wij moeten gewoon toegeven dat kinderen betere vragen stellen dan wij.”

Voor de afsluitende Meet & Greet had zich een enorme rij gevormd met jonge bezoekers, de langste rij die dag. “Het streelt mij dat zoveel kinderen met je op de foto willen, maar het is ook wel minder, omdat je ook kinderen tekortdoet. Je kunt simpelweg niet met iedereen op de foto. Dat knaagt wel aan me”, aldus Touzani.

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival? Meld je dan hier aan voor VoetbalFestival Update!


volg ons op Facebook


volg ons op Instagram